העולים מאתיופיה עומדים בפני אתגרים רבים, הכוללים הסתגלות לאורח חיים שונה באופן דרמטי מזה שהכירו באתיופיה. עליהם להתרגל לשיטת בריאות אחרת, להתמודד עם הטיפול בתחלואה מערבית כרונית, תחלואה שלמעשה אינה מוכרת לרובם ולא הייתה קיימת באתיופיה. כדי לצמצם את התחלואה במחלות אלה, ולתת כלים לאורח חיים בריא, מפתחת טנא בריאות חומרי הסברה ייעודיים, מותאמים תרבותית, לצורכי ההרצאות בפני הקהל הרחב. לצורך זה בנינו מצגות ממוחשבות בנושאים: סוכרת, תזונה נבונה, פעילות גופנית, בריאות השן, אסתמה, יתר לחץ-דם היגיינה, שימוש נכון בתרופות, אורח חיים בריא ועוד. בהרצאות אנו נעזרים גם בסרטי וידאו משני סוגים. הראשון נותן מידע בסיסי על מחלת הסוכרת וכיצד למנוע אותה. הסרט השני, המכיל סצנות הומוריסטיות בכיכובו של שחקן קומי ממוצא אתיופי, עוסק בתזונה ובמניעת השמנה
סוכרת:
בהרצאה זו אנו מתמודדים עם השאלות העולות מהקהל. כמו מהי מחלת הסוכרת? כיצד נגרמת מחלה זו? האם מחלת סוכרת היא מחלה תורשתית? מה ההבדל בין סוכרת מסוג 1 לסוכרת מסוג 2? מהיכן מופרש האינסולין? מהן הדרכים להתמודד עם המחלה? מהו הפתרון שמציעה הרפואה המערבית לטיפול במחלת הסוכרת? הדיון בסוגיות אלה מסייע להקניית ידע וכלים להתמודדות עם המחלה.
תזונה:
המזון, בדומה לשפה, משמש גשר של תקשורת בין תרבויות. מנהגי האכילה של האוכלוסייה האתיופית מיוחדים במינם ולא בהכרח נרצה למצוא להם תחליף בארץ. המאכלים המסורתיים האהובים ותרבות האכילה מהווים מקור לגאווה תרבותית ותורמים לדימוי העצמי. בהרצאה אנו משלבים בין שמירת המזון המסורתי לבין היכרות עם מוצרי המזון הישראלים ורכישת ידע והרגלים לתזונה נבונה וקניה נכונה. התוכנית מכוונת להדרכת המשפחה כולה תוך דגש על תזונת הילדים. אנו מאמינים כי דרך ההורים נוכל להעביר מסרים לילדים, הלומדים הרגלים חדשים ומוכנים יותר לשינויים.
בריאות השן:
הרגלי השמירה על היגיינת הפה שונים בארץ מאלה המוכרים באתיופיה. בשל שינוי באורח החיים בכלל ובתזונה בפרט ישנה עליה מתמדת בשיעור העששת [חור בשן] בקרב הקהילה. בסדנאות אנו מציגים את מערכת השיניים כחלק מהגוף שלנו. כאשר אנו שומרים על השיניים אנו עוזרים לשמור על בריאות גופנו. שיניים בריאות הן נכס לילד, למבוגר ולזקן. הן נכס שיתרום רבות להתפתחות, לגדילה ולבריאות טובה. הקהילה האתיופית באה עם הנכס הזה לישראל אך לצערנו, נכס זה הולך ואוזל והילדים סובלים מבעיות שיניים. שמירה על בריאות השן כדאית גם מנקודת מבט כלכלית מאחר שהטיפול בשיניים יקר מאוד וגוזל נתח נכבד מתקציב המשפחה.
פעילות גופנית:
אחת הסיבות העיקריות להתפתחות של מחלות כרוניות מערביות בקרב יוצאי אתיופיה היא חוסר פעילות גופנית. זאת, בניגוד גמור לאורח החיים הפעיל מאוד שהיה נהוג בארץ המוצא. להרצאה על הפעילות הגופנית חשיבות רבה בטיפול בגורמי הסיכון. לדוגמא, פעילות גופנית מסייעת לירידה במשקל ולשמירה על משקל רצוי דבר החשוב לאיזון הסוכרת למי שסובל מעודף משקל. פעילות גופנית מסיעת להתמודד עם מצבי מתח העלולים להשפיע על רמות סוכר בדם. תרומתה של הפעילות הגופנית לאיזון רמות הסוכר ולהפחתת משקל עשויה להקטין את הסיכון להופעת מחלות כרוניות ומשפרת את הכושר הגופני. בהרצאה אנו מתמקדים בהפעלת המשתתפים ובהקניית סוגי פעילות הניתנים לביצוע בקלות כגון: הליכה, פעילות אירובית, רכיבה על אופניים וכו'.